Pakko tässä vaiheessa kiinnittää huomiota siihen, että olen koko ikäni ollut lihava. Ihan hyvästä syystäkin: en ole koskaan pitänyt liikunnasta. Viettini liikkumiseen on oikeastaan herännyt vasta 20 ikävuoden tällä puolen. 

Nyt, kun käyn kuntosalilla, lenkillä ja kaiken maailman pumpeissa säännöllisesti, minulle ei enää riitäkään varusteiksi vanhat collegehousut ja Converset. On ollut pakko päivittää vaatekaappia alusta alkaen. Onneksi urheiluvaatteidenkin koot kuitenkin ylettyvät yllättävän pitkälle. Ensimmäisenä täytyi hankkia hyvät juoksulenkkarit. Chuck Taylorit ovat olleet aina sydäntäni lähellä, mutta valitettavasti 5km juoksulenkeillä niistä ei enää oikein ole mihinkään. Sitten täytyi hankkia hyvät housut jumppaan ja pari paitaa. En ihan kuitenkaan viitsi lähteä salille yli suurissa pyjaman virkaa toimittavissa t-paidoissani taikka neule päällä. Seuraavaksi täytyi hankkia sisäpelikengät salille. On ikävää käydä spinningissä tai ylipäätään kuntosalilla, kun ei ole kovapohjaisia kenkiä. Tietenkin tämän kaiken lisäksi vielä urheilurintsikoita ja hyvä vesipullo.

Sitten näitä valinnaisia vempaimia, joita ei oikeastaan edes tarvitsisi olla, mutta halusin hankkia huvikseni: Sykemittari. Ehdottomasti laihduttajan paras lelu. Tekisi mieli pitää sitä koko ajan päällä ja tsekkailla sykettä ja kalorikulutusta. Helpottaa huomattavasti lenkillä käyntiä, kun voi sopia itsensä kanssa jonkun tietyn sykerajan, missä pistetään juoksuksi, ja missä juoksu rauhoitetaan takaisin kävelyksi. Toinen jännittävä harrastukseni sykemittarin kanssa on se, että katson missä vaiheessa 190 L/min menee rikki ja yritän pitää sykkeen yllä. 
Sitten on olemassa myös askelmittari, johon jää hyvinkin paljolti koukkuun. Pakko saada ainakin se 8000 päivässä. Pakko!!